Nieuw!
Krieltjessalade met wortel, mais & tonijn
Krieltjessalade met wortel, mais & tonijn
513kcal Per persoon
49g Eiwitten
56g Kh
11g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 100 gram wortel
- 50 gram maïs
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 bosuitje
- 2 augurken
- 1 krop baby romaine sla
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
- ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Halveer de krieltjes en snijd de wortel in plakjes kook deze samen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water.
- Spoel de mais in een vergiet af met koud water, laat goed uitlekken en zet even apart in een schaaltje. Laat vervolgens de tonijn ook uitlekken in het vergiet. Snijd de bosui in ringetjes en de augurk in kleine blokjes. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit. Snijd de sla in reepjes.
- Doe de sla, krieltjes, wortel, mais en bosui in een schaal of diep bord.
- Doe de tonijn in een schaaltje samen met de augurk, yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout. Roer door elkaar tot een tonijnsalade.
- Verdeel de tonijnsalade over de krieltjessalade. Breng eventueel op smaak met nog wat extra peper en zout.