Gehaktballetjes met broccoli & krieltjes
697kcal Per persoon
43g Eiwit
68g Koolhydraten
28g Vet
13g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 150 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 ml tomatensap
- 250 gram krieltjes
- 1 broccoli
Zo maak je dit recept
- Snipper het sjalotje.
- Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng de sjalot met ras el hanout en wat zout erdoor. Kneed dit goed door tot een homogeen mengsel. Maak hier met vochtige handen mooie balletjes van.
- Verwarm de olie in een passende koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schenk het tomatensap erbij en laat de gehaktballetjes in 10 minuten zachtjes gaar sudderen, keer ze regelmatig.
- Kook intussen de krieltjes in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
- Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes. Voeg de broccoli aan de aardappeltjes toe en kook nog 5 minuten. Laat in een zeef uitlekken.
- Serveer de gehaktballetjes met de aardappeltjes en broccoli.
Tip van FitChef
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel twintig of meer specerijen, waaronder kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma.
Soortgelijke kruidenmengsels vind je ook in andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.