Gehaktballetjes met broccoli & krieltjes
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 ml tomatensap
- 225 gram krieltjes
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
Wat heerlijk om lekker aardappelen, groente en vlees te eten! Deze gehaktballetjes met broccoli en krieltjes zijn lekker vertrouwd en toch hebben de balletjes een verrassend nieuwe en lekkere smaak doordat we ras el hanout erdoorheen hebben gemengd. Dit recept is ook heerlijk om met rijst te eten als je eens minder zin hebt in aardappeltjes.
Zo maak je dit recept
- Snipper het sjalotje.
- Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng de sjalot met ras el hanout en wat zout erdoor. Kneed dit goed door tot een homogeen mengsel. Maak hier met vochtige handen mooie balletjes van.
- Verwarm de olie in een passende koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schenk het tomatensap erbij en laat de gehaktballetjes in 10 minuten zachtjes gaar sudderen, keer ze regelmatig.
- Kook intussen de krieltjes in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
- Voeg de broccoliroosjes aan de aardappeltjes toe en kook nog 5 minuten. Laat in een zeef uitlekken.
- Serveer de gehaktballetjes met broccolli en de aardappeltjes.
Tip van FitChef
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel twintig of meer specerijen, waaronder kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma.
Soortgelijke kruidenmengsels vind je ook in andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.