Nieuw!
Aardappelsoep met prei, wortel & gehaktballetjes
Aardappelsoep met prei, wortel & gehaktballetjes
645kcal Per persoon
37g Eiwitten
44g Kh
36g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram aardappelen, iets kruimig
- 125 gram wortel
- 1 prei
- 1 teen knoflook (5 g)
- 150 gram rundergehakt, mager
- 1 ½ theelepel tijm, gedroogd (3 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ blokje groentebouillon
- 50 ml kookzuivel
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappel en de wortel. Snijd de aardappel in grove blokjes en de wortel in halve plakjes. Snijd de prei in ringen en spoel in een vergiet af met koud water. Pers het teentje knoflook.
- Meng in een schaaltje het gehakt met wat peper en zout, tijm en paprikapoeder. Kneed door elkaar en vorm er met je (natte) handen kleine balletjes van.
- Verwarm de helft van de olie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook een minuutje. Voeg dan de prei toe, bak dit ook een minuutje mee. Doe de wortel en aardappel in de pan samen met 450 ml water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat op zacht vuur zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappel gaar is.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes kort rondom bruin. Doe in de laatste 5 minuten samen met de kookzuivel bij de soep en laat in de soep verder garen.
- Serveer de soep in een ruime kom.
Tip van FitChef
Garneer de soep met verse tijm.