Geroosterde bloemkoolsoep

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 30 minuten
  • 4 personen
158kcal Per persoon
Eiwit
9g Eiwit
Koolhydraten
11g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepels tijm, vers
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 750 ml halfvolle melk
  • 1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Door de bloemkoolroosjes eerst met kruiden en olie in de oven te roosteren krijgt deze soep een lekker Mediterrane smaak. De kerriepoeder zorg voor wat pit en maakt de soep mooi geel. Een mooie combi van smaken.

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Snijd de ui in partjes.
  3. Verdeel de bloemkoolroosjes en partjes ui over de bakplaat. Strooi de tijmblaadjes met kerriepoeder en wat zout erover en besprenkel alles met olie. Rooster de bloemkool in de oven in 25 minuten gaar.
  4. Doe de bloemkool met ui over in een pan en schenk de melk erbij. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep al roerend tegen de kook aan en voeg zout en peper naar smaak toe. 
  5. Pel het ei en snijd het in stukjes. Wrijf het ei boven een diep bord door een zeef tot een mooi lichtgeel eikruim. Je kunt het ook heel fijn hakken. 
  6. Serveer de bloemkoolsoep in wijde kommen en strooi er eikruim over.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Gebruik eens Madras kerriepoeder. Deze is wel duurder dan normale kerriepoeder, maar heeft een wat verfijndere smaak.