Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bami goreng met runderreepjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bami goreng met runderreepjes
608kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
70g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti, volkoren
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 bosuitje
  • 50 gram wortel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 75 gram runderreepjes
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
  • 1 ½ eetlepel ketjap manis (15 ml)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp het plakje gember. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de bosui in ringetjes en de wortel in dunne plakjes.
  3. Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de runderreepjes toe en bak deze op hoog vuur in 4 minuten gaar. Haal de reepjes uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in de wokpan. Fruit de knoflook en gember een minuut. Voeg de wortel en spitskool toe aan de pan en roerbak dit in 6 minuten beetgaar. Roer de ketjap, sambal en runderreepjes hier doorheen en verwarm een minuut mee.
  5. Roer de afgegoten spaghetti door de groenten heen. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bami op een (diep)bord.

Tip van FitChef

Serveer wat frisse komkommer bij de bami.