Nieuw!
Bami goreng met runderreepjes
Bami goreng met runderreepjes
608kcal Per persoon
34g Eiwitten
70g Kh
21g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 bosuitje
- 50 gram wortel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 75 gram runderreepjes
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 ½ eetlepel ketjap manis (15 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp het plakje gember. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de bosui in ringetjes en de wortel in dunne plakjes.
- Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de runderreepjes toe en bak deze op hoog vuur in 4 minuten gaar. Haal de reepjes uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
- Verwarm de andere helft van de olie in de wokpan. Fruit de knoflook en gember een minuut. Voeg de wortel en spitskool toe aan de pan en roerbak dit in 6 minuten beetgaar. Roer de ketjap, sambal en runderreepjes hier doorheen en verwarm een minuut mee.
- Roer de afgegoten spaghetti door de groenten heen. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bami op een (diep)bord.
Tip van FitChef
Serveer wat frisse komkommer bij de bami.