Nieuw!
Noedels in tomatensaus met pindakaas, kip & sperziebonen
Noedels in tomatensaus met pindakaas, kip & sperziebonen
676kcal Per persoon
45g Eiwitten
70g Kh
24g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 portie woknoedels
- 175 gram tomatenblokjes
- ½ eetlepel pindakaas (10 g)
Tijd voor noedels, want die zijn zo lekker makkelijk! Dit heerlijke gerecht van noedels in tomatensaus met pindakaas, kip en sperziebonen maak je al klaar in een kwartier. Bestrooi dit gerecht ook eens met wat geraspte kokos. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Zet de sperziebonen op in een pan met water en kook in 10 minuten beetgaar.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en zet apart. Verwarm de olie in de wokpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze in een kom met de sojasaus, ketjap, chilipoeder, peper en zout. Voeg toe aan de wokpan en bak op hoog vuur tot het lichtbruin kleurt. Voeg daarna de paprika toe en bak 2 minuten mee.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de tomatenblokjes en de pindakaas toe aan de wokpan. Laat een paar minuten pruttelen op laag vuur.
- Giet de noedels en de sperziebonen af en voeg toe aan de wokpan. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer de noedels in een diep bord en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Tip van FitChef
1. Een beetje citroensap is een heerlijke toevoeging over het gerecht voor een frisse smaak.
2. Lekker met verse peterselie of koriander.
3. Je kan ook wat ongezouten pinda’s over het gerecht strooien.