Biefstuk Bali met sperziebonen
Biefstuk Bali met sperziebonen
726kcal Per persoon
47g Eiwitten
73g Kh
28g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
- 4 tomaten
- 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 400 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 ml kokosmelk
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Snijd de tomaten in partjes. Hak de noten fijn.
- Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 minuten bruin en van binnen rosé.
- Haal het vlees uit de pan en snijd in plakjes. Verwarm in het bakvet de kokosmelk met de ketjap, zout en peper naar smaak.
- Verdeel de biefstukreepjes over 2 borden en bestrooi met de gehakte nootjes. Schenk de kokossaus erover.
- Serveer het vlees met de rijst, sperziebonen en tomaten.
Tip van FitChef
De kokossaus wordt lekker pittig met een mespuntje sambal erdoor.