Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Biefstuk Bali met sperziebonen

  • 20 minuten
  • 2 personen
Biefstuk Bali met sperziebonen
726kcal Per persoon
Eiwit
47g Eiwit
Koolhydraten
73g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
  • 4 tomaten
  • 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 400 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel ketjap manis
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Snijd de tomaten in partjes. Hak de noten fijn.
  3. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 minuten bruin en van binnen rosé.
  5. Haal het vlees uit de pan en snijd in plakjes. Verwarm in het bakvet de kokosmelk met de ketjap, zout en peper naar smaak.
  6. Verdeel de biefstukreepjes over 2 borden en bestrooi met de gehakte nootjes. Schenk de kokossaus erover.
  7. Serveer het vlees met de rijst, sperziebonen en tomaten.

Tip van FitChef

De kokossaus wordt lekker pittig met een mespuntje sambal erdoor.