Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Biefstuk Bali met sperziebonen

  • 20 minuten
  • 2 personen
Biefstuk Bali met sperziebonen
726kcal Per persoon
Eiwitten
47g Eiwitten
Kh
73g Kh
Vetten
28g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
  • 4 tomaten
  • 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 400 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Snijd de tomaten in partjes. Hak de noten fijn.
  3. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 minuten bruin en van binnen rosé.
  5. Haal het vlees uit de pan en snijd in plakjes. Verwarm in het bakvet de kokosmelk met de ketjap, zout en peper naar smaak.
  6. Verdeel de biefstukreepjes over 2 borden en bestrooi met de gehakte nootjes. Schenk de kokossaus erover.
  7. Serveer het vlees met de rijst, sperziebonen en tomaten.

Tip van FitChef

De kokossaus wordt lekker pittig met een mespuntje sambal erdoor.