Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rijst met gehaktcurry & broccoli

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Rijst met gehaktcurry & broccoli
715kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
79g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 broccoli
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram rundergehakt
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de broccoli in roosjes.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep het gehakt en kerriepoeder erdoor. Pers de knoflook erboven uit en roerbak 2 minuten. Schep de tomaatstukjes met wat zout erdoor en smoor alles afgedekt in 8-10 minuten tot een lekkere curry. Voeg zo nodig een scheutje water toe.
  4. Kook de broccoli in een pan met kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Giet af.
  5. Serveer de rijst met de curry erop. Leg de broccoliroosjes erop.

Tip van FitChef

Deze gehaktcurry is lekker met verse peterselie.