Rijst met gehaktcurry & broccoli
Rijst met gehaktcurry & broccoli
620kcal Per persoon
35g Eiwitten
67g Kh
24g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 ½ theelepel kerriepoeder (3 g)
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
Met curry zit je altijd goed! Zo ook met dit recept voor rijst met (plantaardige) gehaktcurry en broccoli. Een curry is lekker vol van smaak en je kan er al je restjes in kwijt! Zowel je halve stronkjes broccoli of bloemkool als ook je restjes vlees. Want dit gerecht is ook erg lekker met kip of runderreepjes.
Zo maak je dit recept
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep het gehakt en kerriepoeder erdoor. Pers de knoflook erboven uit en roerbak 2 minuten. Schep de tomaatstukjes met wat zout erdoor en smoor alles afgedekt in 8-10 minuten tot een lekkere curry. Voeg zo nodig een scheutje water toe.
- Kook de broccoliroosjes in een pan met kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Giet af.
- Serveer de rijst met de curry erop. Leg de broccoliroosjes erop.
Tip van FitChef
1. Bestrooi deze rijst met gehaktcurry met verse peterselie.
2. Je kan ook half broccoli, half bloemkool gebruiken in dit recept.