Biefstuk met aubergine & paprika

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
536kcal Per persoon
Eiwit
46g Eiwit
Koolhydraten
68g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen (diepvries)
  • 150 gram couscous
  • 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
  2. Doe de couscous met wat zout in een kom en schenk er zoveel kokend water op dat de couscous net onder staat. Laat de couscous zo 8-10 minuten staan tot de korrels gaar zijn.
  3. Snijd de biefstukken in blokjes van 2 cm.
  4. Snipper de ui. Snijd de paprika en aubergine in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de blokjes biefstuk in 2-3 minuten rondom mooi bruin. Schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Roerbak de ui, paprika en aubergine met Italiaanse kruiden en paprikapoeder 2-3 minuten. Roer er dan tomatenpuree en een scheut water door. Laat 3-4 minuten zachtjes sudderen en het vocht inkoken.
  7. Verdeel de couscous over 2 borden en schep de aubergine met paprika erop. Schep hierop de biefstuk. Schep de sperziebonen ernaast.

Tip van FitChef

In plaats van een blikje tomatenpuree kun je ook een tube kopen. Die kun je goed bewaren in de koelkast, zeker een maand.