Biefstuk met aubergine & paprika
Biefstuk met aubergine & paprika
536kcal Per persoon
46g Eiwitten
68g Kh
9g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen (diepvries)
- 150 gram couscous
- 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 1 aubergine
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
- Doe de couscous met wat zout in een kom en schenk er zoveel kokend water op dat de couscous net onder staat. Laat de couscous zo 8-10 minuten staan tot de korrels gaar zijn.
- Snijd de biefstukken in blokjes van 2 cm.
- Snipper de ui. Snijd de paprika en aubergine in blokjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de blokjes biefstuk in 2-3 minuten rondom mooi bruin. Schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Roerbak de ui, paprika en aubergine met Italiaanse kruiden en paprikapoeder 2-3 minuten. Roer er dan tomatenpuree en een scheut water door. Laat 3-4 minuten zachtjes sudderen en het vocht inkoken.
- Verdeel de couscous over 2 borden en schep de aubergine met paprika erop. Schep hierop de biefstuk. Schep de sperziebonen ernaast.
Tip van FitChef
In plaats van een blikje tomatenpuree kun je ook een tube kopen. Die kun je goed bewaren in de koelkast, zeker een maand.