Biefstuk met kerriepuree
Biefstuk met kerriepuree
462kcal Per persoon
41g Eiwitten
50g Kh
11g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen, iets kruimig
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 1 broccoli
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
- 100 ml halfvolle yoghurt
Biefstuk met kerriepuree is hartstikke lekker en het is niet moeilijk om klaar te maken. Zorg voor een goed stukje vlees op kamertemperatuur en het is genieten! Doe ook eens wat rucola door de kerriepuree. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.
- Pers de knoflook uit.
- Verwarm de helft van de olie in een kleine steelpan en fruit de knoflook 1 minuut op zacht vuur. Voeg de kerriepoeder toe, roer goed door en zet de pan even apart.
- Kook in water met zout de broccoli in 5 minuten gaar.
- Verwarm de rest van de olie in een hete koekenpan en bak de biefstuk 2-3 minuten aan elke kant.
- Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen. Stamp ze grof met het kerriemengsel en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de biefstukken met de broccoli en kerriepuree op 2 borden.
Tip van FitChef
1. Vervang de broccoli eens door aspergebroccoli.
2. Laat de biefstuk voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.