Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Biefstuk met kerriepuree

  • 20 minuten
  • 2 personen
Biefstuk met kerriepuree
462kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
50g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen, iets kruimig
  • 2 tenen knoflook
  • 1 broccoli
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
  • 100 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.
  2. Pers de knoflook uit.
  3. Verwarm de helft van de olie in een kleine steelpan en fruit de knoflook 1 minuut op zacht vuur. Voeg de kerriepoeder toe, roer goed door en zet de pan even apart.
  4. Kook in water met zout de broccoli in 5 minuten gaar.
  5. Verwarm de rest van de olie in een hete koekenpan en bak de biefstuk 2-3 minuten aan elke kant.
  6. Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen. Stamp ze grof met het kerriemengsel en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de biefstukken met de broccoli en kerriepuree op 2 borden.

Tip van FitChef

1. Vervang de broccoli eens door aspergebroccoli.
2. Laat de biefstuk voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.