Taco’s met Mexicaanse gehaktvulling
Taco’s met Mexicaanse gehaktvulling
615kcal Per persoon
38g Eiwitten
51g Kh
29g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 150 gram tomatenblokjes
- 2 eetlepels maïs (40 g)
- 75 gram kidneybonen
- 2 taco's (schelpen)
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de verpakking.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gehakt, de tomatenpuree, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak dit 4 minuten mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe aan het gehakt. Roer goed door en laat 5 minuten pruttelen tot een stevige saus ontstaat. Roer de laatste 2 minuten de maïs en kidneybonen erdoor en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel en schep de cottage cheese erover.
Tip van FitChef
Hak wat verse koriander fijn en strooi dit over de taco's.