Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Taco’s met Mexicaanse gehakt vulling

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Taco’s met Mexicaanse gehakt vulling
705kcal Per persoon
Eiwit
46g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
32g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels maïs
  • 100 gram kidneybonen
  • 2 taco's (schelpen)
  • 2 eetlepels cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  3. Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de verpakking.
  4. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gehakt, de tomatenpuree, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak dit 4 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe aan het gehakt. Roer goed door en laat 5 minuten pruttelen tot een stevige saus ontstaat. Roer de laatste 2 minuten de maïs en kidneybonen erdoor en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel en schep de cottage cheese erover.

Tip van FitChef

Hak wat verse koriander fijn en strooi dit over de taco's.