Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Taco’s met Mexicaanse gehaktvulling

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Taco’s met Mexicaanse gehaktvulling
615kcal Per persoon
Eiwitten
38g Eiwitten
Kh
51g Kh
Vetten
29g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels maïs (40 g)
  • 75 gram kidneybonen
  • 2 taco's (schelpen)
  • 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  3. Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de verpakking.
  4. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gehakt, de tomatenpuree, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak dit 4 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe aan het gehakt. Roer goed door en laat 5 minuten pruttelen tot een stevige saus ontstaat. Roer de laatste 2 minuten de maïs en kidneybonen erdoor en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel en schep de cottage cheese erover.

Tip van FitChef

Hak wat verse koriander fijn en strooi dit over de taco's.