Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Portobello broodje met kipburger & salade

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Portobello broodje met kipburger & salade
662kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
19g Kh
Vetten
48g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram kipgehakt
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 plak kaas, 30+
  • 2 portobello's
  • 1 krop baby romaine sla
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
  • ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Wel zin in een broodje hamburger, maar juist niet in koolhydraten? Geniet dan van dit heerlijke portobello broodje met kipburger en een salade. Zo kun je ook op een feestelijke BBQ gezond en lekker eten!

Zo maak je dit recept

  1. Meng het kipgehakt met de mosterd en wat peper en zout. Vorm er met je handen een burger van ter grootte van de portobello’s.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kipburger gaar in zo’n 10 minuten. Keer halverwege om. Leg in de laatste 2 minuten de plak kaas op de burger en bak even mee.
  3. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en bestrijk ze vervolgens dun met de resterende olie. Rooster de portobello's in een hete grillpan in 6-8 minuten rondom bruin.
  4. Maak de blaadjes sla van de baby romaine los. Was de blaadjes, laat uitlekken en snijd ze in reepjes. Snijd de komkommer en de tomaten in plakjes. Verdeel de sla met de tomaat en komkommer in een kom.
  5. Maak in een schaaltje een sausje van de mayonaise, yoghurt en kerriepoeder.
  6. Leg één van de portobello’s op een bord. Verdeel hier de kipburger, helft van de kerriesaus en wat van de salade over. Dek af met de andere portobello.
  7. Serveer het portobello broodje samen met de resterende salade. Gebruik de overgebleven kerriesaus als dressing voor de salade.

Tip van FitChef

Maak dit portobello broodje met kipburger en salade ook eens klaar op de BBQ.