Nieuw!
Bietenstamppot met gebakken appel & geitenkaas
Bietenstamppot met gebakken appel & geitenkaas
566kcal Per persoon
15g Eiwitten
68g Kh
26g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 3 mini rode bietjes, gekookt
- 1 appel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 2 schijfjes verse geitenkaas
- 15 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Snijd de bieten in blokjes.
- Doe de aardappels in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Kook in zo’n 17 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de bieten ook toe aan de pan met aardappels.
- Snijd ondertussen de appel in partjes. Verwarm de olie in een koekenpan, doe de appelpartjes hierin en bestrooi met de kaneel. Bak de appelpartjes 5 minuten tot ze wat zachter worden.
- Giet de aardappels en bieten af. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng deze op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot op een bord en leg de stukjes gebakken appel ook op het bord. Verkruimel de geitenkaas en noten met je handen over het gerecht.
Benodigdheden:
- Pureestamper
Tip van FitChef
1. Deze bietenstamppot is lekker met verse tijm.
2. Gebruik ook eens walnoten.