Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bietenstamppot met gebakken appel & geitenkaas

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bietenstamppot met gebakken appel & geitenkaas
572kcal Per persoon
Eiwitten
15g Eiwitten
Kh
67g Kh
Vetten
27g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 3 mini rode bietjes, gekookt
  • 1 appel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 2 schijfjes verse geitenkaas
  • 15 gram walnoten, ongebrand en ongezouten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Snijd de bieten in blokjes.
  2. Doe de aardappels in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Kook in zo’n 17 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de bieten ook toe aan de pan met aardappels.
  3. Snijd ondertussen de appel in partjes. Verwarm de olie in een koekenpan, doe de appelpartjes hierin en bestrooi met de kaneel. Bak de appelpartjes 5 minuten tot ze wat zachter worden.
  4. Giet de aardappels en bieten af. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng deze op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stamppot op een bord en leg de stukjes gebakken appel ook op het bord. Verkruimel de geitenkaas en noten met je handen over het gerecht.

Benodigdheden:

  • Pureestamper

Tip van FitChef

1. Deze bietenstamppot is lekker met verse tijm.
2. Gebruik ook eens walnoten.