Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zoete aardappel-pastinaak stamppot met veldsla & appel

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappel-pastinaak stamppot met veldsla & appel
524kcal Per persoon
Eiwit
16g Eiwit
Koolhydraten
98g Koolhydraten
Vet
8g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Stamppotten zijn gelukkig het hele jaar door lekker! Van deze zoete aardappel-pastinaak stamppot met veldsla en appel krijg je direct zin in de lente!

Zo maak je dit recept

  1. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd in gelijke blokjes. Doe dit in de pan met water en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Kook het ei in een andere pan met water in 6-8 minuten gaar. Laat schrikken met koud water, pel het ei en snijd doormidden.
  4. Snijd ondertussen de appel in blokjes.
  5. Giet de aardappel en pastinaak af en stamp met de melk tot een puree. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Roer de veldsla en appelblokjes door de stamppot en serveer op een bordje. Leg het ei erop.

Tip van FitChef

Deze zoete aardappel-pastinaak stamppot is ook lekker met rucola in plaats van veldsla.