Nieuw!
Zuurkool stamppot met appel & geitenkaas
Zuurkool stamppot met appel & geitenkaas
696kcal Per persoon
16g Eiwitten
103g Kh
25g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 200 gram zuurkool
- 1 appel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ eetlepel zuivelspread (30 g)
- 40 gram rozijnen
- 2 schijfjes verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappels op in een pan met ruim water en kook in 18 minuten gaar.
- Kook ook de zuurkool in een aparte pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de appel in partjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes op laag vuur zo’n 5 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Giet de aardappelen en zuurkool af. Stamp de aardappels samen met de zuivelspread tot een romige puree. Schep de zuurkool en rozijnen hier doorheen. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de zuurkool op een bord. Verkruimel de geitenkaas erover en schep tot slot de gebakken appel erop.
Tip van FitChef
1. Verdeel wat verse tijm over de stamppot.
2. Voor minder koolhydraten kun je een deel van de aardappelen vervangen door bloemkool of knolselderij.