Nieuw!
Bietenstamppot met runderreepjes
Bietenstamppot met runderreepjes
437kcal Per persoon
26g Eiwitten
51g Kh
14g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 3 mini rode bietjes, gekookt
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram runderreepjes
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Kook in zo’n 17 minuten gaar.
- Rasp ondertussen de voorgekookte bieten grof en snipper de ui.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de bietenrasp toe en bak dit kort mee tot het warm is.
- Verwarm de andere helft van de olie in een andere pan. Voeg de runderreepjes toe samen met de tijm en bak gaar in 4 minuten.
- Giet de aardappels af. Voeg de bieten met ui toe aan de pan en stamp met een pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bietenstamppot op een bord en schep de runderreepjes erop.
Benodigdheden:
- Pureestamper
- Rasp
Tip van FitChef
1. Garneer deze bietenstamppot met verse tijm.
2. Als je geen rasp hebt, snijd de bietjes dan in kleine stukjes.