Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bietenstamppot met runderreepjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bietenstamppot met runderreepjes
437kcal Per persoon
Eiwitten
26g Eiwitten
Kh
51g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 3 mini rode bietjes, gekookt
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram runderreepjes
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Kook in zo’n 17 minuten gaar.
  2. Rasp ondertussen de voorgekookte bieten grof en snipper de ui.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de bietenrasp toe en bak dit kort mee tot het warm is.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een andere pan. Voeg de runderreepjes toe samen met de tijm en bak gaar in 4 minuten.
  5. Giet de aardappels af. Voeg de bieten met ui toe aan de pan en stamp met een pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bietenstamppot op een bord en schep de runderreepjes erop.

Benodigdheden:

  • Pureestamper
  • Rasp

Tip van FitChef

1. Garneer deze bietenstamppot met verse tijm.
2. Als je geen rasp hebt, snijd de bietjes dan in kleine stukjes.