⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u10m22s

Stamppot met witlof, mosterd & ham

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
420kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
81g Koolhydraten
Vet
2g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 225 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 witlof
  • 40 ml halfvolle melk
  • 40 gram rozijnen
  • ½ theelepel mosterd
  • 3 plakken achterham
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 18 minuten gaar.
  2. Snijd de onderkant van de witlof en snijd daarna in reepjes.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk, de helft van de rozijnen, mosterd, peper en zout tot een romige puree. Schep de witlof door de aardappelpuree.
  4. Strooi de rest van de rozijnen over de stamppot en serveer met de plakjes ham.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

Bestrooi de stamppot met wat verse peterselie of bieslook.