Stamppot met witlof, mosterd & ham
Stamppot met witlof, mosterd & ham
420kcal Per persoon
19g Eiwitten
81g Kh
2g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 witlof
- 40 ml halfvolle melk
- 40 gram rozijnen
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 3 plakken achterham
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en kook ze in 18 minuten gaar.
- Snijd de onderkant van de witlof en snijd daarna in reepjes.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de melk, de helft van de rozijnen, mosterd, peper en zout tot een romige puree. Schep de witlof door de aardappelpuree.
- Strooi de rest van de rozijnen over de stamppot en serveer met de plakjes ham.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
Bestrooi de stamppot met wat verse peterselie of bieslook.