Nieuw!
Zoete aardappel-prei stamppot met geitenkaas
Zoete aardappel-prei stamppot met geitenkaas
530kcal Per persoon
17g Eiwitten
67g Kh
21g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 1 prei
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 3 eetlepels halfvolle melk (45 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 50 gram geitenkaas bolletjes
Deze vegetarische zoete aardappel-prei stamppot met geitenkaas is weer een recept om aan je favorieten toe te voegen! Je maakt deze verwenmaaltijd al in 20 minuten klaar en de combinatie van zoete aardappel, prei en geitenkaas is top! Om er nog een beetje pit aan toe te voegen kun je wat sambal meebakken met de prei. Strooi er nog wat knapperige nootjes overheen en jouw stamppot is helemaal ready. Wedden dat dit recept vaker op tafel komt bij je!
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Doe in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook in zo’n 15 minuten gaar.
- Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de prei samen met de kerriepoeder toe en roerbak dit in zo’n 7 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stamp met de melk tot een puree. Roer de prei en mosterd hier doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot op een bord en strooi de geitenkaasbolletjes erover.
Tip van FitChef
1. Voeg eens een handje rucola toe aan de stamppot.
2. Je kan de zoete aardappel-prei stamppot ook garneren met stukjes noot voor een heerlijk mondgevoel.