Nieuw!
Wrap met falafel & pindakaas
Wrap met falafel & pindakaas
604kcal Per persoon
18g Eiwitten
66g Kh
29g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- ¼ komkommer
- 125 gram wortel
- ½ rode ui
- 2 eetlepels witte wijnazijn (30 ml)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 5 falafel balletjes
- 1 tortilla wrap, meergranen
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd hier dunne halve plakjes van. Schaaf de wortel met een dunschiller in sliertjes. Snijd de ui in halve ringetjes.
- Meng de komkommer, wortel, ui, azijn en honing in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar. Laat zo’n 5 à 10 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken. Roer tussentijds een keer door.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 minuten rondom bruin.
- Laat de zoetzure groenten in een vergiet een beetje uitlekken.
- Haal de falafel uit de pan en halveer ze.
- Besmeer de wrap met de pindakaas en verdeel de sla, zoetzure groenten en falafel erop.
- Klap de wrap dubbel en serveer deze op een bord.
Tip van FitChef
In plaats van falafel kun je ook zelf gehaktballetjes maken van (mager) rundergehakt.