Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Wrap met falafel & pindakaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Wrap met falafel & pindakaas
604kcal Per persoon
Eiwitten
18g Eiwitten
Kh
66g Kh
Vetten
29g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 125 gram wortel
  • ½ rode ui
  • 2 eetlepels witte wijnazijn (30 ml)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 5 falafel balletjes
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • 1 handje veldsla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd hier dunne halve plakjes van. Schaaf de wortel met een dunschiller in sliertjes. Snijd de ui in halve ringetjes.
  2. Meng de komkommer, wortel, ui, azijn en honing in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar. Laat zo’n 5 à 10 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken. Roer tussentijds een keer door.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 minuten rondom bruin. 
  4. Laat de zoetzure groenten in een vergiet een beetje uitlekken.
  5. Haal de falafel uit de pan en halveer ze.
  6. Besmeer de wrap met de pindakaas en verdeel de sla, zoetzure groenten en falafel erop.
  7. Klap de wrap dubbel en serveer deze op een bord.

Tip van FitChef

In plaats van falafel kun je ook zelf gehaktballetjes maken van (mager) rundergehakt.