Stevige Italiaanse maaltijdsoep met cannellini bonen
Stevige Italiaanse maaltijdsoep met cannellini bonen
320kcal Per persoon
20g Eiwitten
33g Kh
12g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- ½ blokje groentebouillon
- 200 gram cannellini bonen
- 125 gram champignons
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 250 gram roerbakgroente
Zo maak je dit recept
- Breng het bouillon blokje met 300 ml water aan de kook.
- Spoel de bonen met water in een zeef. Snijd de champignons in parten.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de tijm 3 minuten aan. Voeg de bouillon en de roerbakgroente toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Giet de cannellini bonen af en voeg toe aan de soep. Laat nog 5 minuten koken en breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Lekker met volkoren stokbrood.