⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u03m32s

Romige witte aspergesoep met peterseliepesto

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 30 minuten
  • 4 personen
201kcal Per persoon
Eiwit
9g Eiwit
Koolhydraten
18g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 1 ui
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 25 gram risottorijst, Arborio
  • 750 ml halfvolle melk
  • 15 gram peterselie
  • 10 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag tot ze rondom geschild zijn. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Snijd de asperges vanaf die kant in plakjes tot er aspergepunten van 5 cm overblijven.
  2. Snipper de ui. Verwarm in een pan 1 eetlepel olie en fruit de ui en aspergeplakjes zachtjes glazig. Roer de rijst door het aspergemengsel en fruit nog 1 minuut. Schenk de melk erbij en voeg zout naar smaak (1-2 theelepels) toe. Breng alles al roerend aan de kook. Laat het mengsel 15 minuten zachtjes koken.
  3. Bestrijk intussen de aspergepunten met 1 eetlepel olie. Rooster de aspergepunten in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig
  4. Hak de peterselie heel fijn. Doe de peterselie, geraspte kaas, 1 eetlepel olie, versgemalen peper en 2-3 eetlepels water in een hoge kom en pureer alles met de staafmixer tot een mooie pesto.
  5. Pureer daarna het aspergemengsel in de pan met de (schoongemaakte) staafmixer tot een gladde, gebonden en romige soep. 
  6. Schenk de aspergesoep in diepe borden. Leg de geroosterde asperges in het midden. Druppel wat peterseliepesto in de soep.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Serveer met in stukken gescheurde meergranen petit pains en de resterende peterseliepesto.
2. Garneer de soep met repen gerookte zalm.