Nieuw!
Bloemkool-champignonsoep met pesto & kikkererwten
Bloemkool-champignonsoep met pesto & kikkererwten
420kcal Per persoon
17g Eiwitten
47g Kh
18g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 ui
- 125 gram champignons
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 50 ml halfvolle melk
- ½ blokje groentebouillon
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels, was deze en snijd in blokjes.
- Snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de aardappel en bloemkool toe aan de pan samen met 400 ml water, melk en het bouillonblokje. Breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur zo’n 15 minuten doorkoken tot de groenten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Roer de helft van de kikkererwten door de soep.
- Doe de soep in een ruime kom, verdeel de pesto en de rest van de kikkererwten over de soep.
Tip van FitChef
Garneer de bloemkool-champignonsoep met verse peterselie of basilicum.