Nieuw!
Bloemkool met ketjap champignons & tartaar
Bloemkool met ketjap champignons & tartaar
393kcal Per persoon
28g Eiwitten
14g Kh
25g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 125 gram champignons
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 rundertartaar
Zo maak je dit recept
- Kook de bloemkoolroosjes in een pan met water in 6-8 minuten gaar.
- Maak de champignons schoon en halveer deze.
- Pers het teentje knoflook en meng dit in een schaaltje met de sojasaus, ketjap en sambal. Roer door elkaar tot een marinade.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de champignons zo’n 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan de marinade toe en zet het vuur lager. Bak de champignons nog 2 minuten tot de saus indikt.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak de tartaar in 5-6 minuten goudbruin.
- Serveer de bloemkool met de tartaar en de champignons. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Bak eens een in ringetjes gesneden ui mee met de champignons of garneer het gerecht met sesamzaadjes en/of gehakte bieslook.