Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Gado gado met tofu

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Gado gado met tofu
730kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
60g Kh
Vetten
40g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram zoete aardappel
  • 100 gram tofu, naturel
  • 125 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • ¼ komkommer
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • ½ theelepel rode currypasta (5 g)
  • 50 ml kokosmelk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Gado gado is een makkelijke én lekkere manier om veel groenten binnen te krijgen. Ook bij kinderen gaat dit van oorsprong Indonesische gerecht er vaak goed in. Door de zoete aardappel is deze variant extra gezond. Zoete aardappel bevat veel voedingsstoffen en langzame koolhydraten. Dit laatste zorgt voor minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel en geeft je langer een vol gevoel.

Zo maak je dit recept

  1. Was de zoete aardappel en snijd in halve plakjes. 
  2. Laat de tofu goed uitlekken, knijp het vocht er een beetje uit en snijd de tofu in blokjes.
  3. Breng twee pannen met water aan de kook. Doe in één pan de sperziebonen en het ei, kook in ongeveer 8 minuten gaar. Doe in de andere pan de zoete aardappel en kook in 10 minuten gaar.
  4. Verwarm de olie in een pan en bak de tofu hierin. Voeg na 2 minuten de honing en de helft van de sojasaus toe. Bak de tofu nog 4 minuten goudbruin.
  5. Snijd de komkommer in plakjes. Pers het teentje knoflook.
  6. Maak in een schaaltje een sausje van de pindakaas, currypasta, knoflook, kokosmelk, rest van de sojasaus en 2 eetlepels water. Roer goed door elkaar.
  7. Verdeel de groenten, tofu, zoete aardappel en ei op een bord. Serveer de gado gado met de pindasaus in een apart schaaltje. Breng de naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

1. Voeg wat radijsjes en/of limoensap toe voor extra smaak. 
2. Deze gado gado met tofu is ook lekker met wat taugé. Overgiet de taugé met gekookt water en spoel af met koud water.