Parmigiana di melanza met twist
Parmigiana di melanza met twist
378kcal Per persoon
36g Eiwitten
18g Kh
18g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 ½ eetlepel Italiaanse kruiden, vers
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 4 tomaten
- 2 theelepels paprikapoeder (4 g)
- 400 gram cottage cheese
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Parmigiana di melanzana staat tegenwoordig bij elk Italiaans restaurant op de kaart. Het is een heerlijke ovenschotel van plakken aubergine in tomatensaus en veel kaas. Deze versie is slanker en bevat meer eiwit.
Zo maak je dit recept
- Snijd elke aubergine in de lengte in 4 dunne plakken (gebruik de kapjes voor iets anders). Bestrooi de plakken met zout en laat ze 10 minuten liggen.
- Hak de Italiaanse kruiden en knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Snijd de tomaten in vieren en pureer ze met knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Laat dit mengsel in een pan inkoken tot een lekkere, vrij dikke saus.
- Meng de cottage cheese in een kom met de helft van de Parmezaanse kaas en wat versgemalen peper.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk de aubergineplakken heel dun met olie en bak ze in een hete grillpan bruin en gaar. Druk tijdens het bakken met een spatel op de plakken, hierdoor druk je vocht uit de aubergine.
- Leg de plakken aubergine op een bord en bestrijk ze met de helft van het cottage cheese mengsel. Rol de plakken op en leg ze naast elkaar in de ovenschaaltjes. Schenk de tomatensaus erover en strijk de rest van het cottage cheesemengsel erover. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover.
- Schuif de schaaltjes in de oven en bak de ‘parmigiana di melanzana’ in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Benodigdheden:
- Blender
- 2 kleine ovenschaaltjes, dun ingevet
Tip van FitChef
Parmigiana di melanzana is lekker met volkoren spaghetti en een groene salade van rucola en geraspte courgette.