⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u56m43s

Sportbars met lijnzaad & cranberry’s

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 315 minuten
  • 10 repen
182kcal Per reep
Eiwit
5g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
2g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 10 dadels, zonder pit
  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • 120 gram Brinta
  • 20 gram lijnzaad, gebroken
  • 80 gram havermout
  • 100 gram cranberry's, gedroogd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Lekker voor tussendoor en handig om mee te nemen.

  1. Maal de dadels in de keukenmachine tot een plakkerige puree. Voeg de yoghurt met Brinta en lijnzaad toe en meng alles kort tot een egale massa. 
  2. Doe het mengsel over in een kom en schep de havermout en cranberry’s erdoor. Kneed het mengsel goed door tot het wat plakkerig wordt en voeg een snufje zout toe.
  3. Vorm de massa op een stuk bakpapier tot een rechthoek van 30 cm lang, 10 cm breed en 2 cm dik. Druk goed aan. Snijd deze rechthoek in repen van 3 cm breed en 10 cm lang. 
  4. Schuif de repen wat uit elkaar en laat ze bij kamertemperatuur in zeker 4-6  uur stevig worden.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Tip van FitChef

1. Verpak de sportbars per stuk in plasticfolie en bewaar ze in de koelkast.
2. Vervang de havermout eens door pompoenpitten.