Nieuw!
Bloemkoolpizza margharita
Bloemkoolpizza margharita
256kcal Per persoon
27g Eiwitten
15g Kh
10g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram komijnekaas, 20+ Pan Pan
- 2 eetlepels oregano, vers
- 6 cherry tomaten
- 1 rode puntpaprika
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 2 theelepels paprikapoeder (4 g)
- 150 gram gezeefde tomaten
- 2 eetlepels basilicum, vers
- 1 ei
Bloemkool blijkt een heel goede basis voor een pizzabodem zonder tarwe of andere granen. En je eet ongemerkt meer groenten. Deze koolhydraatarme en glutenvrije pizza moet je zeker eens proberen!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Rasp de kaas (zonder korst). Hak de oregano fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de paprika in dunne ringen.
- Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot kleine korreltjes, pas op dat het niet te nat wordt. Doe de korreltjes over in een magnetronschaal en verwarm ze afgedekt in de magnetron 3 minuten op 750 Watt.
- Laat de bloemkool uitwasemen in een vergiet en druk al het vocht eruit. Meng de bloemkool in een kom met de helft van de geraspte kaas, het ei en kneed goed door. Schep dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat tot een ronde pizzabodem van 1 cm dik. Bak de pizzabodem in de oven in 15 minuten goudbruin.
- Roer intussen paprikapoeder, oregano met wat versgemalen peper door de gezeefde tomaten.
- Neem de bloemkoolpizza uit de oven en bestrijk met de tomatensaus. Verdeel de paprikaringen en de cherrytomaatjes erover en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de pizza in de oven in nog 15 minuten knapperig bruin. Strooi uit de oven de verse basilicumblaadjes erover.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Bakpapier
Tip van FitChef
Beleg deze bloemkoolpizza met je favoriete toppings!