Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgur salade met venkel & sinaasappel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bulgur salade met venkel & sinaasappel
636kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
90g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 venkelknol
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ theelepel ras el hanout (1 g)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 sinaasappel
  • 5 radijsjes
  • 40 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur samen met het bouillonblokje in een pan met water. Giet af en laat een beetje afkoelen.
  2. Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd het loof van de stelen en hak dit fijn (dit gebruik je later als garnering). Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de venkel met de ras el hanout op laag vuur in 8 minuten beetgaar. Voeg in de laatste minuut de honing toe en bak dit een minuut mee. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
  4. Snijd ondertussen de sinaasappel in partjes en de radijsjes in dunne plakjes.
  5. Roer de bulgur door de venkel in de pan en verdeel dit vervolgens over een bord. Leg de plakjes sinaasappel en radijs erbij. Verkruimel de feta erover. Breng de bulgursalade op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Venkel kun je ook rauw eten. In de zomer is het bijvoorbeeld lekker fris om de venkel gewoon rauw in reepjes aan de bulgursalade toe te voegen. Maak dan een dressing van de olie, honing en ras el hanout en sprenkel deze over de salade.