Nasi goreng met pittige tofu reepjes
Nasi goreng met pittige tofu reepjes
561kcal Per persoon
24g Eiwitten
63g Kh
24g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- ½ rode peper
- 100 gram tofu, naturel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 250 gram Chinese wokgroenten
Zo maak je dit recept
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in heel kleine ringetjes. Snijd de tofu in plakjes en snijd deze in de lengte in reepjes. Dep ze droog.
- Verwarm de helft van de olie in een kleine koekenpan en pers de knoflook erboven uit. Roer de helft van de rode peper erdoor en bak 1 minuut. Schep de tofureepjes erdoor en bak ze al omscheppend knapperig. Sprenkel de sojasaus erover en laat even zachtjes sudderen.
- Verwarm de resterende olie in een wok en roerbak de wokgroenten met de resterende rode peper 3-4 minuten. Schep de gare rijst erdoor en bak al omscheppend tot het een lekkere nasi goreng is.
- Serveer de nasi in een diep bord en schep de tofureepjes erop.
Tip van FitChef
Eet een salade van komkommer met een scheutje azijn en eventueel een fijngesneden rood pepertje bij de nasi goreng.