Nieuw!

Bloemkoolpuree met tuinerwten & zalm

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
516kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1,5 eetlepel zuivelspread
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien.
  2. Doe ondertussen de bloemkoolroosjes met het bouillonblokje in een pan water en kook gaar in ongeveer 15 minuten.
  3. Wanneer de bloemkool 10 minuten opstaat, verwarm je de olie in een koekenpan en bak je hierin de zalm gaar in zo’n 8 minuten tot deze een krokant korstje heeft.
  4. Zet ondertussen de tuinerwten op in een pan met water en kook gaar in 5 minuten. Giet de tuinerwten af.
  5. Giet de bloemkool af en laat dit goed uitlekken.
  6. Doe de bloemkool met de zuivelspread in de keukenmachine en laat draaien tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de bloemkoolpuree op een bord en serveer de tuinerwten en zalm ernaast.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

1. Indien je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool ook met een stamper tot een grove puree stampen.
2. Ook lekker om een fijn gesneden teentje knoflook in een halve eetlepel olie te fruiten en mee te pureren met de bloemkool.