Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst bowl met kip & mangodressing

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst bowl met kip & mangodressing
575kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
41g Kh
Vetten
31g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram mango stukjes (diepvries)
  • ½ komkommer
  • 1 rode puntpaprika
  • 50 gram wortel
  • 50 gram zwarte bonen
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • ½ limoen
  • 1 theelepel honing (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de mangoblokjes uit de diepvries en laat deze in een schaaltje ontdooien.
  2. Halveer de komkommer en snijd in schuine plakjes. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in reepjes en spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes en meng in een schaaltje met de helft van de olie en de ras el hanout.
  4. Verwarm een koekenpan en bak de kipfiletreepjes hierin in zo’n 5 minuten gaar en goudbruin.
  5. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 1-2 minuten gaar.
  6. Maak een dressing door de helft van de mangoblokjes in de beker van een staafmixer te doen en te mengen met de mayonaise, het sap van de halve limoen, de honing en de andere helft van de olijfolie. Pureer tot een gladde dressing.
  7. Maak de bowl door de bloemkoolrijst, de andere helft van de mangoblokjes, komkommer, paprika, wortel, zwarte bonen en kipreepjes bij elkaar te leggen. Breng de bowl op smaak met peper en zout en verdeel de mangodressing over de salade of serveer deze er los naast.

Tip van FitChef

Uiteraard kun je de bloemkoolrijst vervangen door broccolirijst.