Bloemkoolrijst met bruine bonen, kip & sperziebonen
Bloemkoolrijst met bruine bonen, kip & sperziebonen
463kcal Per persoon
36g Eiwitten
33g Kh
21g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 100 gram kipfilet
- 100 gram bruine bonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in zo’n 8 minuten gaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp het plakje gember. Snijd de kipfilet in blokjes. Spoel de bruine bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui een minuut en voeg dan de knoflook en gember toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg de kipfilet toe aan de pan samen met de kerrie en de kurkuma. Bak de kip in zo’n 4 minuten gaar.
- Voeg sambal, ketjap en kokosmelk toe aan de pan samen met de bruine bonen. Laat op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als het te droog kookt. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 1-2 minuten gaar.
- Serveer de romige bruine bonen met de bloemkoolrijst en sperziebonen op een bord.
Tip van FitChef
Serveer deze bloemkoolrijst met bruine bonen met wat limoensap en/of verse koriander.