Bloemkoolrijst met bruine bonenschotel
Bloemkoolrijst met bruine bonenschotel
476kcal Per persoon
30g Eiwitten
37g Kh
23g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 75 gram wortel
- 1 cm gember (7 g)
- 75 gram bruine bonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en de wortel in dunne plakjes. Rasp de gember en spoel de bruine bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de paprika, wortel, het gehakt, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg ketjap, 100 ml water en de bruine bonen toe aan de pan. Roer alles goed door en laat met het deksel op de pan 10 minuten zacht stoven. Roer halverwege even door, breng erna op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1-2 minuten.
- Serveer de bruine bonenschotel met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Serveer deze bloemkoolrijst met bruine bonenschotel met frisse komkommer.
2. Voeg wat fijngesneden rode peper toe als je van pittig houdt.