Groenteschotel met bloemkoolrijst
Groenteschotel met bloemkoolrijst
305kcal Per persoon
11g Eiwitten
30g Kh
16g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram wortel
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- ½ rode peper
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- 200 gram bloemkoolrijst
- ½ limoen
- 2 eetlepels ricotta (40 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de wortel in plakjes en de paprika in reepjes. Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak op matig vuur de wortel, de paprika, ui en paprikapoeder in 8-10 minuten gaar. Voeg de bloemkoolrijst, rode peper en het sap uit de limoen toe. Warm de groenteschotel 2 minuten al omscheppend door. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de groenteschotel met de ricotta.
Tip van FitChef
Deze groenteschotel wordt nog lekkerder met wat blaadjes verse munt.