Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bloemkoolrijst met bruine bonenschotel & appel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met bruine bonenschotel & appel
570kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
56g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 appel
  • 1 prei
  • 125 gram bruine bonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes.
  2. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen. Was de prei in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken. Doe dit vervolgens in een schaaltje. Spoel ook de bruine bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook een minuut. Voeg dan het gehakt, kerrie en kurkuma toe en rul het gehakt gaar. Voeg de paprika, prei en bruine bonen toe, samen met de ketjap. Roer door en laat het geheel zo’n 10 minuten op middelhoog vuur gaarstoven. Voeg de appelblokjes in de laatste 3 minuten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1-2 minuten.
  5. Serveer de bruine bonenschotel met de bloemkoolrijst op een bord.

Tip van FitChef

Vervang de bloemkoolrijst eens door broccolirijst.