Tabouleh van bloemkoolrijst met champignons & paprika
Tabouleh van bloemkoolrijst met champignons & paprika
367kcal Per persoon
8g Eiwitten
50g Kh
15g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram champignons
- 1 rode paprika
- 50 gram rozijnen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Snijd de champignons doormidden en de paprika in lange repen.
- Overgiet de rozijnen in een kom met lauwwarm water en laat dit een paar minuten wellen.
- Verwarm in een hapjespan de helft van de olijfolie en bak de champignons en de paprika 3-4 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 2 minuten.
- Maak een dressing van de rest van de olie, citroensap, peper en zout.
- Giet de rozijnen af in een zeef en schep ze, samen met de dressing, door de tabouleh.
Tip van FitChef
Het is lekker om veel fijngesneden, verse peterselie en munt door de tabouleh te doen.