Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met edamame & tonijn in pittige saus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met edamame & tonijn in pittige saus
561kcal Per persoon
Eiwitten
61g Eiwitten
Kh
34g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram edamame bonen
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ui
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de edamame bonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Pers het teentje knoflook, snijd de ui heel fijn en rasp het plakje gember. Doe dit samen met de sambal, honing, tomatenpuree, 1 eetlepel limoensap en ketjap in een schaaltje en roer door elkaar tot een sausje. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit hierin eerst het sausje 1 minuut. Voeg dan de tomaatblokjes toe samen met 2 eetlepels water en bak dit nog een minuutje. Roer de tonijn door het sausje samen met wat peper en zout en laat dit zo’n 7 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de edamameboontjes en tonijn in pittige saus op een diep bord.

Tip van FitChef

Serveer met wat plakjes komkommer, fijn gehakte verse peterselie en/of wat sesamzaadjes.