Bloemkoolrijst met edamame & tonijn in pittige saus
Bloemkoolrijst met edamame & tonijn in pittige saus
561kcal Per persoon
61g Eiwitten
34g Kh
20g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram edamame bonen
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ui
- 1 cm gember (7 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- ½ limoen
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 tomaat
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Kook de edamame bonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Pers het teentje knoflook, snijd de ui heel fijn en rasp het plakje gember. Doe dit samen met de sambal, honing, tomatenpuree, 1 eetlepel limoensap en ketjap in een schaaltje en roer door elkaar tot een sausje. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit hierin eerst het sausje 1 minuut. Voeg dan de tomaatblokjes toe samen met 2 eetlepels water en bak dit nog een minuutje. Roer de tonijn door het sausje samen met wat peper en zout en laat dit zo’n 7 minuten op laag vuur pruttelen.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de edamameboontjes en tonijn in pittige saus op een diep bord.
Tip van FitChef
Serveer met wat plakjes komkommer, fijn gehakte verse peterselie en/of wat sesamzaadjes.