Bloemkoolrijst met frisse kip met kerrie & Griekse yoghurt
Bloemkoolrijst met frisse kip met kerrie & Griekse yoghurt
544kcal Per persoon
43g Eiwitten
23g Kh
31g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 125 gram kipfilet
- 250 gram sugar snaps
- 1 ½ eetlepel geraspte kokos (11 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Meng in een kommetje het kerriepoeder met de yoghurt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Strijk de kipfilet rondom in met de helft van het yoghurtsausje. Schep de rest van het yoghurtsausje in een bakje en zet even apart.
- Kook de sugarsnaps volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
- Rooster in een droge koekenpan de kokos goudbruin. Schep de kokos op een bordje.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kipfilet met de aanhangende yoghurtmarinade in 15 minuten gaar en bruin.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Verdeel de kip met sugarsnaps in een diepe kom. Strooi de kokos erover en geef de rest van het yoghurtsausje erbij. Serveer met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
Gebruik ook eens kruiden als kurkuma of cayennepeper voor extra pit.