Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met gehakt, paprika & ananas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met gehakt, paprika & ananas
394kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
25g Kh
Vetten
22g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram ananas stukjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de ananas stukjes ontdooien.
  2. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak het gehakt, ui en knoflook 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, kerriepoeder en tomatenpuree toe, bak dit 2 minuten mee. Voeg tot slot de ananasstukjes met 50 ml water toe aan de pan en smoor het geheel op laag vuur nog zo’n 5 minuten.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  5. Serveer de gehaktschotel met de bloemkoolrijst op een bord.

Tip van FitChef

1. Ook lekker om het gehakt eens te vervangen door stukjes kipfilet.
2. Serveer met wat verse koriander.