Bloemkoolrijst met gehakt, paprika & ananas
Bloemkoolrijst met gehakt, paprika & ananas
394kcal Per persoon
25g Eiwitten
25g Kh
22g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Laat de ananas stukjes ontdooien.
- Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in reepjes.
- Verwarm de olie in een pan en bak het gehakt, ui en knoflook 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, kerriepoeder en tomatenpuree toe, bak dit 2 minuten mee. Voeg tot slot de ananasstukjes met 50 ml water toe aan de pan en smoor het geheel op laag vuur nog zo’n 5 minuten.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de gehaktschotel met de bloemkoolrijst op een bord.
Tip van FitChef
1. Ook lekker om het gehakt eens te vervangen door stukjes kipfilet.
2. Serveer met wat verse koriander.