Bloemkoolrijst met gehakt & spruitjes roerbak
Bloemkoolrijst met gehakt & spruitjes roerbak
425kcal Per persoon
30g Eiwitten
15g Kh
27g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel kerriepoeder
- 200 gram spruitjes (diepvries)
- ½ theelepel mosterd
- ½ theelepel sambal
- 1 eetlepel zuivelspread
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Pel en snipper de ui.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en het gehakt toe. Rul het gehakt 3 minuten. Voeg dan de kerriepoeder en spruitjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de mosterd, sambal, zuivelspread en 3 eetlepels water toe. Roer alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur nog zo’n 8 minuten sudderen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de gehakt en spruitjes roerbak op een bord.
Tip van FitChef
Ook lekker om wat in plakjes gesneden champignons met de spruitjes mee te bakken.