Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met gehakt & spruitjes roerbak

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met gehakt & spruitjes roerbak
412kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
15g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 200 gram spruitjes (diepvries)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • ½ theelepel sambal (3 g)
  • 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en het gehakt toe. Rul het gehakt 3 minuten. Voeg dan de kerriepoeder en spruitjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de mosterd, sambal, zuivelspread en 3 eetlepels water toe. Roer alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur nog zo’n 8 minuten sudderen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  4. Serveer de bloemkoolrijst met de gehakt en spruitjes roerbak op een bord.

Tip van FitChef

Ook lekker om wat in plakjes gesneden champignons met de spruitjes mee te bakken.