Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met gehakt, zwarte bonen & sugar snaps

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met gehakt, zwarte bonen & sugar snaps
481kcal Per persoon
Eiwitten
35g Eiwitten
Kh
34g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 250 gram sugar snaps
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 75 gram zwarte bonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel tomatenpuree (10 g)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Voeg de sugar snaps toe aan een pan met ruim kokend water en kook beetgaar in 6 minuten.
  2. Snipper de ui, pers het teentje knoflook en spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water. Laat dit goed uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui toe en bak deze glazig, voeg het teentje knoflook toe samen met de tomatenpuree en sambal en bak dit een minuut mee. Voeg het gehakt samen met de zwarte bonen toe, roer alles goed door elkaar en bak dit 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  5. Serveer de bloemkoolrijst, sugar snaps en het gehakt op een bord.

Tip van FitChef

Deze bloemkoolrijst met gehakt met zwarte bonen en sugar snaps is lekker met wat augurkjes.