Bloemkoolrijst met gehaktcurry & broccoli
Bloemkoolrijst met gehaktcurry & broccoli
399kcal Per persoon
31g Eiwitten
19g Kh
22g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 ½ theelepel kerriepoeder (3 g)
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
Met curry zit je altijd goed! Zo ook met dit recept voor bloemkoolrijst met (plantaardige) gehaktcurry en broccoli. Een curry is lekker vol van smaak en je kan er al je restjes in kwijt! Zowel je halve stronkjes broccoli of bloemkool als ook je restjes vlees of vleesvervanger.
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep het gehakt en kerriepoeder erdoor. Pers de knoflook erboven uit en roerbak 2 minuten. Schep de tomaatstukjes met wat zout erdoor en smoor alles afgedekt in 8-10 minuten tot een lekkere curry. Voeg zo nodig een scheutje water toe.
- Kook de broccoli in een pan met kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Giet af.
- Kook ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de curry erop. Leg de broccoliroosjes erop.
Tip van FitChef
Deze bloemkoolrijst met gehaktcurry is lekker met verse peterselie.