Bloemkoolrijst met geroosterde wortel, kikkererwten & feta
Bloemkoolrijst met geroosterde wortel, kikkererwten & feta
442kcal Per persoon
14g Eiwitten
52g Kh
20g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram wortel
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode ui
- 1 sinaasappel
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 35 gram witte kaas (feta)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de wortel in plakjes, spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode ui in partjes. Leg de wortel, kikkererwten en rode ui op de bakplaat.
- Halveer de sinaasappel. Pers de ene helft uit en vang op in een schaaltje. Pel de andere helft en snijd in plakjes, leg dit even opzij. Rasp het plakje gember en pers het teentje knoflook.
- Meng het sinaasappelsap met de gember, knoflook, honing, komijnpoeder, olie, peper en zout.
- Giet de marinade over de groenten en kikkererwten op de bakplaat en hussel door elkaar. zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de bloemkoolrijst in 1-2 minuten gaar.
- Serveer de bloemkoolrijst met de ovengroenten, leg de plakjes sinaasappel erbij en verkruimel de feta met je handen over het gerecht.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Verdeel wat verse peterselie over deze bloemkoolrijst.
2. Ook lekker met geitenkaas in plaats van feta.