Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met groentesaus & noten

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met groentesaus & noten
440kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
32g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
19g Vezels

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 3 tomaten
  • 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 125 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de sjalot. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de noten grof.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen. 
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  4. Roer de kikkererwten door de tomatensaus en laat 1 minuut sudderen.
  5. Voeg nu hand voor hand de spinazie toe aan de tomatensaus en laat de spinazie slinken. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met de tomatensaus en bestrooi met de gehakte noten.

Tip van FitChef

Garneer de bloemkoolrijst met groentesaus met verse peterselie of koriander.