Bloemkoolrijst met groentesaus & noten
Bloemkoolrijst met groentesaus & noten
440kcal Per persoon
20g Eiwitten
32g Kh
26g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 3 tomaten
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 125 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Snipper de sjalot. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de noten grof.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Roer de kikkererwten door de tomatensaus en laat 1 minuut sudderen.
- Voeg nu hand voor hand de spinazie toe aan de tomatensaus en laat de spinazie slinken. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolrijst met de tomatensaus en bestrooi met de gehakte noten.
Tip van FitChef
Garneer de bloemkoolrijst met groentesaus met verse peterselie of koriander.