Nieuw!
Bloemkoolrijst met paksoi & kokoskip uit de oven
Bloemkoolrijst met paksoi & kokoskip uit de oven
437kcal Per persoon
29g Eiwitten
14g Kh
29g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- ½ eetlepel ketjap manis (5 ml)
- 1 theelepel chilisaus (5 ml)
- 15 gram geraspte kokos
- 100 gram bloemkoolrijst
- 50 ml kokosmelk
- 1 krop Shanghai paksoi
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de ketjap en chilisaus in een schaaltje en doe hier de kipfiletreepjes bij samen met wat peper en zout. Roer door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kipfilet uit de marinade en paneer ze met de kokosrasp. Leg de kipfilet op de bakplaat. Zet in de oven en bak 15 minuten, keer halverwege om.
- Kook de bloemkoolrijst samen met de kokosmelk in zo'n 2 minuten gaar. Voeg evt. wat water toe als alle kokosmelk is opgenomen. Houd dit goed in de gaten.
- Snijd ondertussen een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de rode peper en het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de peper en knoflook 2 minuten. Bak dan het witte gedeelte van de paksoi 4 minuten mee en bak het groen vervolgens nog 2 minuten mee. Breng de groente op smaak met peper en zout.
- Serveer de kokosrijst met de paksoi en de kipreepjes op een bord.
Tip van FitChef
Besprenkel deze bloemkoolrijst met paksoi en kip met wat vers limoensap of serveer met extra chilisaus ernaast.