Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met pastinaak, wortel & omelet rolletjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met pastinaak, wortel & omelet rolletjes
488kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 150 gram wortel
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel halfvolle melk (15 ml)
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de pastinaak en snijd in plakjes. Snijd ook de wortel in plakjes. Pers het teentje knoflook uit. Rasp de gember.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de wortel en pastinaak toe en roerbak dit op laag vuur in 10 minuten beetgaar. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de honing toe.
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  4. Breek ondertussen de eieren boven een kom en kluts deze samen met de melk en de sojasaus.
  5. Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak een omelet van het eimengsel. Rol de omelet op en snijd in rolletjes.
  6. Verdeel de bloemkoolrijst, pastinaak en wortel op een bord. Breng op smaak met peper en zout. Leg de omeletrolletjes erop.

Tip van FitChef

Verdeel naar wens wat gehakte bosui en sambal over de bloemkoolrijst met groenten.