Bloemkoolrijst met pittig gehakt & snijbonen
Bloemkoolrijst met pittig gehakt & snijbonen
366kcal Per persoon
26g Eiwitten
18g Kh
21g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram snijbonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook, gehakt en kurkuma toe. Rul dit in 4 minuten gaar. Voeg vervolgens de ketjap, sambal, snijbonen en een scheut water toe. Laat dit op laag vuur in zo’n 8 minuten gaar bakken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met het pittige gehakt en de snijbonen.
Tip van FitChef
Breng deze bloemkoolrijst met pittig gehakt op smaak met een beetje limoensap.