Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met pittig gehakt & snijbonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met pittig gehakt & snijbonen
366kcal Per persoon
Eiwitten
26g Eiwitten
Kh
18g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 200 gram snijbonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.
  2. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook, gehakt en kurkuma toe. Rul dit in 4 minuten gaar. Voeg vervolgens de ketjap, sambal, snijbonen en een scheut water toe. Laat dit op laag vuur in zo’n 8 minuten gaar bakken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  4. Serveer de bloemkoolrijst met het pittige gehakt en de snijbonen.

Tip van FitChef

Breng deze bloemkoolrijst met pittig gehakt op smaak met een beetje limoensap.