Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met romige kip fajita

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met romige kip fajita
277kcal Per persoon
Eiwitten
31g Eiwitten
Kh
18g Kh
Vetten
9g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • ½ limoen
  • 1 oranje paprika
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • ½ jalapeño peper
  • ¼ blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels zuivelspread (40 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de kip in reepjes en meng dit in een schaaltje met de olie, paprikapoeder, oregano, komijn, chilipoeder en limoensap. Laat dit even zo staan.
  2. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de jalapeño fijn.
  3. Verwarm een pan en bak hierin de kipreepjes 4 minuten. Voeg dan de paprika, ui en jalapeño toe en bak dit z’n 4 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de in blokjes gesneden tomaat toe samen met de zuivelspread en (per persoon) 50 ml water. Roer alles goed door elkaar. Laat dit op laag vuur zo'n 4 minuten inkoken tot een romige saus en tot de paprika zacht is. Breng naar wens op smaak met nog wat peper en zout.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
  5. Doe de bloemkoolrijst op een (diep) bord en verdeel hier de romige kip fajita overheen.

Tip van FitChef

1. Garneer met verse koriander en een schijfje limoen.
2. Voeg nog een snufje knoflookpoeder en uienpoeder toe aan de kip.