Portobello met broccolirijst uit de oven
Portobello met broccolirijst uit de oven
424kcal Per persoon
35g Eiwitten
17g Kh
24g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 portobello
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram broccolirijst
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 5 eetlepels cottage cheese (100 g)
- 50 gram geraspte kaas, 30+
- 2 tomaten
Deze portobello met broccolirijst uit de oven is een perfect gerecht als je wat minder koolhydraten wilt eten of lekker veel groenten wilt binnenkrijgen. De broccolirijst kun je ook vervangen door rijst van bloemkool of maak een combinatie van groenterijst en zilvervliesrijst. Doordat je deze portobello klaarmaakt in de oven, is het ook nog eens een heel makkelijk gerecht om te maken.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snipper de ui. Snijd de steel uit de portobello en hak de steel fijn.
- Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak de ui en fijngehakte portobellosteel 2 minuten. Schep de broccolirijst en tijm erdoor en laat al omscheppend beetgaar worden. Haal de pan van het vuur en schep de cottage cheese en de helft van de geraspte kaas erdoor. Vul de portobello hoog op met dit mengsel.
- Verdeel de rest van het broccolimengsel in een ovenschaaltje en zet de gevulde portobello erop. Snijd de tomaten in stukjes en leg ze rond de portobello. Strooi de restende kaas over de broccolirijst. Bak de portobello in de oven in 20 minuten gaar.
Tip van FitChef
1. Je kan ook zelf broccolirijst maken, door een stronk broccoli tot 'rijstkorrels' te malen in de keukenmachine.
2. Garneer de portobello met verse tijm.