Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Portobello met broccolirijst uit de oven

  • 35 minuten
  • 1 persoon
Portobello met broccolirijst uit de oven
477kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
33g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 portobello
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram cottage cheese
  • 40 gram geraspte kaas, 30+
  • 2 tomaten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze portobello met broccolirijst uit de oven is een perfect gerecht als je wat minder koolhydraten wilt eten of lekker veel groenten wilt binnenkrijgen. De broccolirijst kun je ook vervangen door rijst van bloemkool of maak een combinatie van groenterijst en zilvervliesrijst. Doordat je deze portobello klaarmaakt in de oven, is het ook nog eens een heel makkelijk gerecht om te maken.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Snijd de broccoli in stukken en maal deze in de keukenmachine tot ‘rijstkorrels’. Snipper de ui. 
  3. Snijd de steel uit de portobello en hak de steel fijn. 
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak de ui en fijngehakte portobellosteel 2 minuten. Schep de broccolirijst erdoor en laat al omscheppend beetgaar worden. Schep van het vuur de cottage cheese en de helft van de geraspte kaas erdoor. Vul de portobello hoog op met dit mengsel.
  5. Verdeel de rest van het broccolimengsel in een ovenschaaltje en zet de gevulde portobello erop. Snijd de tomaten in stukjes en leg ze rond de portobello. Strooi de restende kaas over de broccolirijst. Bak de portobello in de oven in 20 minuten gaar.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Tegenwoordig is er in de supermarkt ook kant-en-klare broccolirijst te koop. Dat scheelt tijd, maar is wel wat duurder dan een stronk broccoli.