Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met sajoerboontjes & sticky tempeh

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met sajoerboontjes & sticky tempeh
627kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
37g Kh
Vetten
43g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • ½ theelepel sambal (3 g)
  • 50 ml kokosmelk
  • 90 gram tempeh, ketjap
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  3. Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg ketjap, sambal en kokosmelk toe aan de pan. Breng aan de kook tot de saus een beetje inkookt. Roer dan de afgegoten sperziebonen erdoorheen en verwarm deze een minuutje in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tempehblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Roer vervolgens de honing door de tempehblokjes. Bak nog even kort door en zet dan het vuur uit.
  5. Kook de bloemkoolrijst gaat in 1-2 minuten en giet af.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met sajoerboontjes en sticky tempeh op een bord.

Tip van FitChef

Lekker met wat seroendeng erbij.